Besökare

tisdag 28 december 2010

Nu är glada julen slut slut slut...

Vi har haft en underbar jul! Den 23e firade vi svärfar och på julafton var vi där och firade med Eriks familj och syskonbarn. En intensiv men mycket rolig dag. Det var en lycka att se barnens reaktioner på jultomten som enligt Noel var "jultokig". När alla barn somnat på julaftonskvällen blev det en mysig lugn avslutning på dagen.
Eneas är tomtefin
Lea o Noel öppnar sitt stora gemensamma paket (en hamsterbana)

På juldagsmorgonen sjöng vi för Noel som fyllde 3 år. Han fick paraply, matberedare, Thomas tåg och mycket annat som han önskat sig. Han fick även en röd elvisp den 22e hos min mamma som han sedan länge önskat sig. Noel har två sidor, en maskulin o en ganska feminin sida. Den maskulina yttrar sig i intresset för traktorer, grävskopor och tåg. Den feminina syns ofta på honom när han tar på sig svarta lackskor till sin robottröja och vill ha nagellack till sin rutiga flanellskjorta. Skönt med barn som inte bryr sig om könbundna kläder och artiklar! På förmiddagen åkte vi hem och gjorde en Barbaflinktårta som Noel bestämt. Under dagen kom det mycket folk och firade, väldigt roligt!
Noel blåser ut sina 3 ljus

På annandagen blev det julmiddag hos Eriks mormor. Där var det massa av hans kusiner och kusinbarn. Totalt var det 10 barn där och Lea som är fem år var äldst av dem alla. Trots det lekte alla och hade jättekul. Vi tog även med ett gäng ut och åkte pulka och klappade kalvarna i ladugården. Även detta blev en mycket lyckad dag.

Slutligen kommer nåra bilder på saker här hemma, utöver pepparkakshuset som jag tidigare visat, som hos oss hör julen till.
Självklart finns här en gran, gärna 2 m hög.
Över köksdörren har vi konstgjort granris med pynt o ljus
I köket står vår julkrubba som Gerhard Klepek (en vän i vår församling) har gjort till oss
Ja, det var väl det. Hoppas att ni också haft en mysig julhelg och att ni nu har några sköna sista dagar på det här året! Kram kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar