Besökare

tisdag 27 december 2011

Tingbergs jul!

Ja, då var julen över, lika fort som den kom. Våra julhelger brukar vara fullspäckade så de går riktigt fort, men är väldigt trevliga! Den 23:e fyllde svärfar år och vi åkte dit på eftermiddagen och firade o fikade.
Julafton firades hemma hos oss med min mamma och under julmiddag och Kalle var även Eriks föräldrar, syster med pojkvän och farmor här.
Eneas som var ganska hängig på julafton, slocknade under Kalle, men det är väl snarare en regel än ett undantag att man tar sig en liten lur under Ferdinand?

Direkt efter Kalle åkte Eriks familj hem och inte långt därefter knackade jultomten på vardagsrumsfönstret (passande nog :-). Barnen tyckte att det var otroligt spännande att tomten smög omkring runt huset och knackade innan han till slut hittade till dörren.

Efter tomtebesöket tog Lea över och delade ut resten av julklapparna, och det blev en hel del!
Efter en mycket lyckad dag somnade barnen gott. Erik, jag och mamma satt uppe och åt lite julgodis innan vi också gick och la oss.

Kl. 06 på juldagen ringde klockan och vi gick upp och gjorde i ordning oss, kokade kaffe och tände lyktor ute på trappan. Kl. 07 var det dags för julotta, som i år var hemma hos oss. Ca. 15 personer från församlingen kom och vi sjöng, Marcus Claesson predikade och vi fikade tillsammans. Riktigt mysigt!

När alla åkt hem vid 09, gick Noel och la sig igen, för att vi skulle kunna fira honom på hans 4-årsdag!
Det som stod högst upp på önskelistan var en lyftkran och det fick han av mormor.
Till middag blev det inte julmatsrester, som annars är brukligt på juldagen. Noel beställde lasagne och då fick det bli det trots att kylen var fullproppad med köttbullar, prinskorv, potatisgratäng och omelett.
Under dagen kom det massa släktingar och det blev mycket paket, fika, tårta, prat och lek ända fram till kvällen.
Annandagen började med att vi dansade runt granen, något som Noel ville att vi skulle ha göra på juldagen men som glömdes bort.

Kl. 15 var det middag hos Eriks mormor Viola. Traditionsenligt bjöds det på kalkon, potatis och sås (och brysselkål!). Till efterrätt blir det alltid ostkaka, så även detta år till min glädje. En extra bonus var en supergod tårta med maräng, grädde, choklad och marsipantomtar.
Vi passade även på att ta ett sysslingkort på alla barn som var där. Tyvärr var det flera som inte var med denna gång, men det var kul att ta ett kort ändå.

Ja det var väl vår julhelg det. En intensiv men mycket trevlig sådan! Hoppas ni också haft det bra i jul och att ni tar vara på de sista dagarna under 2011!

-kram på er-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar