Besökare

torsdag 22 december 2011

Julgranens resa!

I höstas var vi alla ute och tittade ut några julgranar som vi tyckte var fina. Vi markerade dem med röda band ifall det skulle va snö när det var dags att hämta nån av dem. Snön har ju fallit och när vi häromdagen skulle hämta en gran var det tur att de var markerade. Från början hade vi tänkt att gå ut allihop och såga ner den och bära hem den, ni vet sådär som de gör i Bullerbyn. Tyvärr var Lea i skolan och båda pojkarna riktigt förkylda när det var dags att hämta granen. Så Erik fick helt enkelt ge se ut själv i skogen. Besviken över att inte få va med och dokumentera detta till bloggen, gav jag kameran till Erik och sa; - du kanske kan försöka ta nån bild i alla fall? Min man vet hur man gör sin bloggande fru glad! Så tack vare detta kan jag nu visa exakt hur det gick till trots att jag inte var med! Först tittade han ut över skogen där granarna fanns...
Sen hittade han den gran som han tyckte var finast av de som vi markerat...
Sen var det dags att börja såga!


Ja, sen poserade han med sin troffé innan han drog hem den till sin förväntansfulla familj!

Efter att den droppat av i hallen, tog vi in den i vardagsrummet och tog fram allt som skulle hängas i den.


Ja, sen var det bara att hänga upp ljus, glitter, kulor och pynt tills den kändes så där lagom full. Såhär blev den när vi var klara:
Ja, det var vår grans resa från skogen till vårt vardagsrum!

Julgranstips: Vattna med kallt vatten! Tillsätt inte sockerbitar, trots att man hört att det ska va bra. Det är en myt och gör snarare att det blir svårare för granen att ta upp vattnet eftersom sockret gör att det slemmar igen i granens näringstrådar (eller vad det heter :-)

Ha en skön kväll så här dan före dan före dopparedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar