Besökare

torsdag 27 oktober 2011

Nordic Fest 2011

I helgen har jag varit på Nordic Fest i Oslo. Det är en kristen metalfestival som hölls för 10:e och sista året i år. Jag var där för fjärde året och det känns lite trist att det nu är över. Jag åkte dit med mina vänner Marcus, Samuel (hans son), Elvira och Samuel (Wibeck, inte Marcus son) vid lunch i fredags och var framme vid 19 i Oslo och Subscen där konserterna höll hus. Förutom att lyssna på bra musik, så brukar vi sitta i nån skön soffa på cafét som ligger intill konsertlokalen och beställa nåt kul att dricka. Jag blev mycket glad när Wibeck kom från baren med bl.a en flaska Julebrus! Smakade som en blandning av Pommac och Tuttifrutti (tror jag vi kom fram till). Flaskan tog jag sen med med mig hem!
Under lördagen flanerade vi omkring på gatorna i Olso. Här är mitt resesällskap och ja, de flesta av dem är normalt funtade :-)
Vi besökte nån gammal fästning av nåt slag, kollade på läskiga förstenade silvermän (uppskattar inte denna talang) och kramade Nalle Puh. Att krama honom var ett av de uppdrag som vi gav varandra under helgen (eller främst jag och Elvira). Övriga uppdrag var bl.a att dra med fingret längs någons tatuering på armen, klia någon i skägget, dricka ur nåns cola som stod på bordet, sticka fingrarna genom nån killes öronringar (såna som töjt ut hålen alltså), kommentera nån kille som kollar på tröjor att han skulle passa i någon av dem m.m.m.m.
Strax efter denna bild krävde Nalle Puh att få betalt. Elvira som inte hade nåra småmynt gav den dryga nallen 20 NOK!  
Middag blev det på Peppes, riktigt god pizza i riktigt mysig miljö!
Senare på kvällen köpte vi, som sig bör, tre milkshakes i baren; jordgubb, Oreos och lakrits. Här dricker vi upp den sista!
Sovplatsen som vi hade under helgen är en av anledningarna till att vi (eller iaf jag) åkt hit så många gånger, nämligen grottan! Ett gammalt skyddsrum (eller vad man kan kalla det), som nu en kristen motorcykelklubb tagit över. Vi sov i dessa våningssängar, 3 bäddar höga och ihopsatta 4 o 4, alltså 12 personer i varje sänggrupp.  Med tanke på att det är inne i ett berg så finns det ju inga fönster, vilket innebär att när man släcker lamporna i taket så blir det MÖRKT! Det var däremot ganska svårt att somna med tanke på allt småprat och alla snarkande finnar, men kul ändå.
Innan man gick o la sig på natten efter konserterna, åt vi våra Gorby's nere i allrummet i grottan. Där satt man och småpratade innan vi kröp ner (eller snarare upp) i våra lumpenliknande sängar runt 03-04. Ja, inte för att jag gjort lumpen, men jag har ju sett på Repmånad...så jorå.
Här är ett av banden som spelade, Living Sacrifice. Oj oj oj så bra! Lyssna och njut!


Ja, det var väl min helg i den stora hela. Imorrn är det redan fredag igen och jag ska på mitt sista seminarie för den här kursen. Sen är det c-uppsatsen kvar. Så skönt så!

Ha det så bra, kram på er!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Så roligt att du kom iväg till Nordic! Vet att du verkligen gillar det, själv så delar jag inte samma förtjusning över musikprovet... =) Barnen frågade "vad var det?" Så Micke får väl bakläxa på introduktionen av hårdrock för barnen.

    Många kramar Mirjam

    SvaraRadera
  2. Living Sacrifice är fina!

    SvaraRadera