Besökare

tisdag 3 maj 2011

Olika faser i livet...

Våra tre barn går igenom olika faser i sin utveckling just nu. Det är tydligt att de börjar bli stora och att de på olika sätt försöker visa det. Lea fyller 6 år i höst och har kommit in i den ganska vanligt förekommande 6-årstrotsen. Den där man försöker frigöra sig från sina föräldrar och förbereder sig på att börja skolan. Man känner sig stor och kan därför börja säga ifrån på ett helt nytt sätt än innan...tror man. Suck! Något som däremot är spännande för henne är just detta att hon snart ska sluta på förskolan, flytta till ett nytt hus och efter sommaren börja på en ny skola med nya okända barn (alla är nya utom Melvin som hon känner sen innan). Vi var på föräldramöte förra veckan och träffade lärarna och övriga föräldrar. Alla verkar jättetrevliga och jag är övertygad om att Lea kommer stortrivas där!

I söndags var vi på Kolmården och Noel lämnade bort sina nappar till Lille Skutt på Bamses värld. Stort! När man slutar med napp i vår familj får man börja tugga tuggummi och så får man välja något man vill ha i present. Noel hade önskat sig en stor späckhuggare, en liten späckhuggare och en delfin. Han blev jätteglad när han öppnade paketen med djuren och när han skulle sova på kvällen pussade han dem god natt. Nu har han sovit 2 nätter utan napp och det har gått hyfsat bra. Lite svårt att somna på kvällen och i natt kom han in till oss och sov.

Eneas blir snart 14 månader och han går fortfarande inte själv, förutom några steg då och då. Däremot kryper han väldigt fort och klättrar som en liten apa. Han har vid 2 tillfällen gått omkring på pianotangenterna! Nu vill vi verkligen att han ska lära sig gå. Det vore så skönt om han kunde gå omkring på gräsmattan istället för att krypa och samla på sig gräsfläckar och annat skräp. MEN däremot han har börjat äta själv och med sked till och med! Kladdigt men ganska gulligt!

Ja, som sagt, olika faser i livet. Alla tre håller på att bli stora och det är både roligt och lite läskigt...men mest roligt...tror jag.


Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar