Besökare

onsdag 31 oktober 2012

Julgransjakt!

Förra året var vår första jul i den här huset och fick då möjlighet att hugga en egen gran i skogarna bakom huset. Redan på hösten gav vi oss ut och titta efter julgranskandidater. Granarna märkte vi upp med röda band och Erik gick några månader senare ut i snön och valde en av dem som han högg ner och bar hem.

I helgen var vi ute på årets julgransjakt. Vi klädde oss varmt, tog med oss fika och getter och gav oss iväg.

Getterna älskade att hoppa efter Lea över de långa linhögarna på gärdet!


Efter någon timme var det dags för en liten fikapaus. Vi letade upp en stock som barnen kunde sätta sig på och vila lite.


Vi gick långt upp på berget och stannade en stund i solen och blickade ut över den fina utsikten.

Efter ännu en timme var det dags för fikapaus nr.2. Här fanns det mycket mjuk mossa som var skön att sitta på!

De fina julgranarna lyste med sin frånvaro och när vi efter 2,5 timmes promenad bar det av hemåt igen utan en enda julgranskandidat. Solen började gå ner mellan tallarna...

Då, när vi nästan var hemma igen, såg vi äntligen en fin gran som skulle passa hemma hos oss. Den märkte vi genast upp och fotade!
Solen hann gå ner och månen titta fram innan vi, efter 3 timmar, var tillbaka hemma igen och utmattade slängde oss i soffan.

En mycket mysig dag med familjen måste jag säga!

Det är ju svårt att inte längta till jul nu när vi fått lite vinterklimat, eller hur? Längtar efter att få börja plocka fram alla julgardiner och ljusstakar till fönstren. Det är ju så mörkt ute nu redan framåt eftermiddagen och då vill jag ha ännu mer mysig belysning. Men, jag får väl hålla mig i några veckor till...

Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar