Besökare

söndag 22 april 2012

En ovanligt lugn helg

Den här helgen har som vi för ovanlighetens skull inte har så mycket planerat för. Medan Noel var iväg på kalas igår bakade jag inför dagens kyrkkaffe. Jag gjorde en kaka som jag gör med jämna mellanrum och som brukar vara uppskattad; kladdkaka med kokostosca. Receptet på denna kaka kommer här:



Kladdkaka med kokostosca (20-30 bitar)

Kladdkaka:
175 g margarin
4 st ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 krm salt


Tosca:
75 g margarin
2 dl socker
1, 5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos (ca 200g)

Vispa ägg och socker pösigt. Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en smet. Häll i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 200 grader.

Under tiden kan du göra toscan. Häll alla toscans ingredienser i en kastrull. Koka smeten i 2-3 minuter. När du tagit ut kakan ur ugnen, bred försiktigt ut toscan över den. Grädda igen i 10 minuter tills den fått fin färg.

-------------------------------------------------------------------------------------

På eftermiddagen var vi ute och började med vårt stängsel inför getternas ankomst. Tiden går fort och med tanke på att varje helg är uppbokad fram till midsommar börjar det bli dags att sätta fart. Minst 50 stolpar ska upp och vi satt upp ca 5 stycken på en timme. Så ja, det tar lite tid. Tror att Erik är lite mör i armarna idag!
  

Under tiden som vi fixade med detta, lekte barnen ute också. Lea gick och vickade på sina lösa tänder och när dagen var slut hade hon tappat 2 av dem!



En trevlig dag på många sätt! Idag blir det Söndagsträffen för mig och barnen medan Erik predikar i kyrkan. Efter det ska vi träffas i kyrkans bygg- och estetgrupp och diskutera. Kyrkans renovering och utbyggande går framåt och nu diskuterar vi estrad, färger, möblering och andra estetiska bitar som jag tycker är kul. Bilder på vår fina kyrka kommer framöver!

Ha en skön avslutning på veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar