Besökare

söndag 8 april 2012

Tingbergs påskhelg!

Vi har hittills haft en mysig påskhelg och än är den inte över och skönt är ju det.

skärtorsdagen gav sig Erik ut med barnen och gick påskkärringar.

De delade ut ägg som de färgat innan under dagen. Mycket nöjda och med mycket godis i bagaget kom de hem lagom till kvällsmaten.
långfredagen var vi hemma och tog det lugnt på förmiddagen. Till lunch åkte vi till Söderköping och åt på pizzeria. Mycket gott! Det märks att man inte bor i stan längre, vilket gör att dessa besök förekommer mer sällan och då blir ännu godare. Vi passade på att hälsa på hos morfar Roger också när vi ändå hade vägarna förbi. När vi kom hem städade vi och påskpyntade lite.
Barnen hängde ägg i påskriset och förra veckan hade jag fixat med ljuskronan. Det är samma som jag hade vid jul, men nu satte jag dit ljusblå band (Panduro) och hängde små glasägg (Guldfynd) under varje ljus.
Vi färgade även några fler ägg eftersom de andra tog slut vid påskkärringandet. Nu satte vi gummisnoddar runt dem innan vi la dem i färgen, för att få lite mönster på dem.

påskafton vaknade vi till den här utsikten...
Snön låg vit på marken och det kändes helt fel att titta ut genom fönstret där jag nyligen satt upp nya vårgardiner (som jag för övrigt sytt av ett tyg som jag köpt billigt på Lagerhaus). Det ska ju va sol, gröna gräsmattor och påskliljor i rabatten ju!

Efter frukosten fick barnen påskägg med fina tröjor och såpbubblor i (godisägg kom senare :-). Till påsklunch blev det tacos, till barnens förtjusning.
På eftermiddagen åkte vi till svärföräldrarna precis som vi brukar göra på påskafton. Solen sken och det mesta av snön hade smält, så barnen kunde leta efter sina påskägg traditionsenligt ute i trädgården.

Sen var det dags för påskmiddag! Ägg, köttbullar, skinka, prinskorv, potatisgratäng, räkor m.m. Eneas åt mest köttbullar och korv, men blev efter en stund nyfiken på att testa den rökta böcklingen.
Efter att ha tuggat lite på huvudet konstaterade han att böckling inte var hans "cup of tea". Han föredrog istället att fortsätta proppa i sig godis ända tills det var dags att åka hem.

Idag blir det en lugn dag och i morgon hoppas vi på bra väder så att vi kan åka till Kolmården en sväng. Man måste ju passa på när möjligheten ges, det är vårt motto!

Hoppas ni haft en mysig påskhelg och fortsätter att njuta av ledigheten på bästa sätt!

Kram på er!




1 kommentar: