Besökare

söndag 27 november 2011

Första advent!

Den här helgen har haft ett fullspäckat schema. Man skulle kunna säga att den mest har bestått av städning. Vi har försökt att göra såna där saker som annars aldrig blir gjorda. Så bland annat har vi sorterat papper på vårt extremt stökiga skrivbord, vi har satt upp de sista gardinfästena (Erik fick hänga genom fönstret till balkongen för att få upp ett av dem!) och så har vi tvättat fönster. Barnen har också städat lite, annars har de hjälpt till med några saker som brukar vara mycket uppskattat. Bland annat så har de hjälpt till med adventsljusstaken.

Det är noga med rättvisan. Man måste ju först mäta svamparna så att ingen skulle råka sätta dit en större svamp än den andra.


Idag har städningen fortsatt men självklart har den även innehållit en del adventsmys också!
Till frukosten tände vi första ljuset och sa vår lilla vers som vi brukar säga vid ljuständningen;
Vinden susar i advent och vårt första ljus blir tänt! Passade ju ovanligt bra just idag, med tanke på att det varit full storm ute.

Efter frukosten satte vi oss i vardagsrummet och fikade. Vi fick nöja oss med must och pepparkakor idag. Lussekatterna ska vi baka i veckan som kommer. Eneas tyckte verkligen om must, eller nammi-nammi-namm som han kallade det.


I eftermiddags har vi hade adventscafé i kyrkan där jag sjungit julsånger med några andra tjejer i församlingen, barnen har också sjungit, Erik har haft andakten och så har vi fikat och umgåtts. En väldigt trevlig, men intensiv tillställning. Detta med tanke på att det var ca 15 barn där mellan 1-7 år! 


Ha en fortsatt trevlig första advent! 
Och ja, det är Eriks brödform som fått agera adventsljusstake i år!

2 kommentarer:

  1. Åh, vi borde också ha städat i helgen... men vi hade ju besök av syrran, så det får bli en annan gång ;) Vad söt Eneas är med musten :)

    SvaraRadera
  2. Lars-Göran Rödin29 november, 2011

    Mysig läsning. Gillar svamp-kampen!

    SvaraRadera