Besökare

torsdag 7 juli 2011

Tomtar, troll, älvor, björnar, vargar och andra filurer

Nu är vi hemma efter en liten semester med svärföräldrarna i Dalarna. De hade hyrt en jättemysig stuga i Orsa som vi bodde i under 3 dagar. Det tog 8 timmar att åka dit, men barnen var jätteduktiga.

Den stora och absolut viktigaste aktiviteten som vi skulle göra under semestern var att vi skulle besöka Tomteland. Barnens farfar hade berättat om hur de skulle få träffa Tomten o om trollen som man motade bort genom att säga tom-tom. Superladdade åkte vi till dit. Dagen blev precis så bra som vi hoppats på. Vädret var perfekt och barnen tyckte att det var otroligt spännande med alla tomtar, troll, häxor och älvor. Däremot var Trollkungen lite väl läskig, speciellt för Noel. Han ville inte ens sitta kvar på sin bänk när Trollkungen kom in på scenen. Men spännande var det och till slut vågade han titta (när han satt väldigt nära mig!).

Här är några av figurerna: Trollet Flora, Nisse-Lek, Sagofeén och Häxan (Noels favorit)
Självklart måste man få en kram av självaste Tomten när man är i Tomteland!
Dagen avslutades med en rocklåt med Trollkungen som Rocktrollkung! 

Syskonen Tingberg!


Nästa dag var det dags för ett besök i Orsa Björnpark. Man märkte att man är lite bortskämd med att se djur på nära håll ofta, eftersom vi har årskort på Kolmårdens djurpark. Barnen var trötta sen dagen innan o lite lagom intresserade av att se björnar, vargar, tigrar och leoparder på ganska långt avstånd. Dessutom var det riktigt tunga uppförsbackar i parken. Det som däremot var lite kul var att få se isbjörnar som lekte i vattnet. Sammanfattningsvis kan man säga att det blev en lugn och mysig dag.

Vargen Noel
Lokatten Lea

Några av björnarna i parken
Syskonen Tingberg leker i lekparken!
Ja, det var väl vår semester på ett ungefär. Vi har haft det jättemysigt och jag kan varmt rekommendera Dalarna och särskilt Tomteland (där jag självklart passade på att köpa julgranskulor!).

Idag började jag jobba på Willys och ska nu göra det i 5 veckor framöver. Känns väl inte jättekul men men, det är okej ändå.

Ha det så bra alla läsare där ute!


1 kommentar:

  1. Vad kul att ni haft en bra semester. Visst är det viktigt att barnen trivs och att man gör saker som passar dem. Tomteland verkade ju jättemysigt :)

    SvaraRadera