Besökare

tisdag 28 juni 2011

Nyhemsveckan 2011

I tisdags åkte vi ner till våra vänner i Habo, Småland. Barnen fick möjlighet att leka lite med varandra innan det var läggdags. På onsdagsmorgonen bar det av till Nyhemsveckan, 2 mil därifrån. För er som inte vet vad Nyhemsveckan är för något så kan man enkelt förklara det som en kristen konferens/folkfest där ca. 10 000 människor möts under en vecka i juni. Där umgås man, går på bilbelstudier, shoppar, äter glass och firar midsommar tillsammans.

Såhär såg det ut under en gudstjänst inne i Nyhemshallen (eller Halle-huset som Noel kallade det).
Inne i barntältet såg det ut såhär, där Frasse och Lisa höll till framme på scenen (till höger i bild).
Varje eftermiddag fanns det intressegrupper där barnen kunde välja mellan olika aktiviteter, exv. sport, scouting, dans och sång. Våra barn valde sånggruppen. Noel vågade t.o.m gå upp själv på den lilla scenen när körledaren frågade om nån ville sjunga en egen sång. Men när hon frågade om han hade bestämt sig för vilken sång han skulle sjunga, så svarade han efter lite funderande: Jag bestämmer att...att jag inte ska sjunga. Sen gick han ner igen. Trots uteblivet solo fick han mycket applåder (och en hel del skratt) i alla fall. Såhär såg den lilla barnkören ut:
Noel i grön-och vitrandig tröja & Lea till höger om honom
På förmiddagen på midsommarafton plockade jag blommor och band kransar till Lea o Noel. Båda hade på sig kransarna ända tills vi åkte hem sent på eftermiddagen. Då såg de ganska vissna ut...kransarna alltså. Men när de var nygjorda såg de i alla fall ut såhär:
Kl.15.00 i Nyhemshallen sjöng Gladys del Pilar, riktigt riktigt bra!
I väntan på att den arrangerade dansen kring midsommarstången skulle dra igång, dansade barnen lite själva med några andra barn (bla. Moa o Julia som vi bodde hos).
Här är hela familjen samlad! Eneas intar sin vanligaste pose: "peka åt valfritt håll".

I lördags åkte vi hem och den här veckan startade ommålningen av vårt hus. De jobbar på riktigt bra och har skrapat och grundmålat lite mindre än halva huset redan. Däremot känns det nästan lite konstigt att ligga och sola på gräsmattan medan de står i hettan och skrapar o skrapar. Men men, sånt är livet och vi är bara så tacksamma att det blir gjort. Man kan ju i alla fall hoppas på att de får bra betalt. Återkommer med bilder framöver.

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen och att ni haft en trevlig midsommar! Passa på att njuta av värmen så mycket ni kan, för på fredag kommer regnet har jag hört. Vi får väl hoppas att det inte stämmer.

Kram på er allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar