Besökare

lördag 4 augusti 2012

Astrid Lindgrens Värld!

I torsdags packade vi matsäcken och tog med oss barnen till Astrid Lindgrens Värld.
 
Solen sken och vi hade en riktigt bra dag tillsammans. Vi kollade in i Lottas hus och gick genom hålet i staketet mellan hennes och tant Bergs hus. Vi åkte rutschkana ner för Karlssons tak och strosade sen bort till Madicken.

11.30 satt vi bänkade vid Stora scenen för att få se Emil stoppa huvudet i soppskålen.

Efter det vandrade vi bort mot Mattisskogen. Där åt vi lunch och barnen lekte med vattnet som rann genom området. Eneas passade på att ta av sig skor och strumpor för att plaska med fötterna lite.....


När det inte räckte, åkte även byxorna av!
Efter lunchen gick vi till Pippis godisaffär och köpte klubbor som vi åt medan vi väntade på att Sjörövarfabbes Jänta skulle börja vid Villa Villekulla.


Eneas fick även prova på att sitta på Lilla Gubben innan vi gick vidare:

På eftermiddagen var vi mest vid Mattisborgen, där vi passade på att fika. Vi hade bra platser i skuggan och barnen sprang omkring och lekte i borgen medan jag satt kvar och njöt.
Ronja och Birk under föreställningen Far åt pipsvängen!

Innan vi gick till utgången, hälsade vi på hos Bertil och Nils Karlsson Pyssling.Kvällsmat åt vi på en pizzeria i Vimmerby!
Dagen efter täljde Erik pilar till barnens nyinköpta pilbågar. Dessa lekte de med hela förmiddagen...fram tills pilarna satt fast uppe i ett av våra äppelträd!

Idag kommer en väninna och hennes barn hit och leker. I morgon ska jag njuta av min sista dag på semestern! Känns självklart lite trist att den är över, men ska samtidigt bli kul att träffa alla kollegor och barn igen! Kram

1 kommentar:

  1. Vi var också på Astrid Lindgrens värld den här sommaren. Vi har aldrig varit där förut och det var verkligen en upplevelse för hela familjen. Våra barn köpte också pilbågar. Sedan har de lekt Ronja och Birk hela sommaren :)

    SvaraRadera