Jag gjorde två varianter; vaniljmuffins med hallon i och med hallonfrosting på och chokladmuffins med kakao/chokladbitar i, med moccafrosting på.
Jag bakade de olika muffinsen några dagar innan och fryste in dem. För att få fin form på dem så använde jag en muffinsplåt.
När jag skulle göra klart dem med frosting, så tog jag fram dem så att de nästan tinat helt innan jag spritsade på dem. Jag antar att ni redan har ert favoritrecept på muffins, så jag skriver inte det receptet här. Däremot tänkte jag skriva vilka recept jag använde för frostingen för er som är intresserade att testa.
Hallonfrosting: (till ca12-14)
100 g hallon
100 g färskost
50 g smör (mjukt)
300 g florsocker (5 dl)
1 tsk vaniljkrämspulver (marsan)
100 g färskost
50 g smör (mjukt)
300 g florsocker (5 dl)
1 tsk vaniljkrämspulver (marsan)
Tina hallonen om de är frysta och mosa. Sila av kärnorna genom en
finmaskig sil med baksidan av en sked. Vispa färskosten och smöret med
florsockret, till det blir vitt och pösigt. Tillsätt marsanen och droppa
i hallonpurén lite i taget under fortsatt vispning. För en lite
starkare rosa färg kan man tillsätta ett par droppar röd karamellfärg.
Moccafrosting: (till ca.12-14)
60 gram smör
5 dl florsocker
2 msk varmt kaffe
100 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
kakao efter behov
Vispa ihop smör och florsocker till en mjuk smet. Tillsätt osten och sedan vaniljsockret, kakaon och kaffet. Vispa till en jämn och slät smet. Spritsa på muffinsen. Dekorera. Jag använde strösselkulor av vit, ljus och mörk choklad till mina.
Såhär såg de ut när de sedan såldes på vårt café:
Idag ska vi få besök av några vänner. Grillning och trevligt sällskap väntar innan min sista semestervecka inleds imorgon. Ska njuta så mycket jag bara kan! Ha en härlig söndag!
Vilka fina cupcakes! kan tänka att de smakade bra också :)
SvaraRaderaHoppas du har en härlig sista semestervecka!